ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілка ДП «Укрспирт» заявляє про тиск та непідтримку приватизації без згоди трудових колективів

|

Голова об’єднаної профспілки АПК ДП «Укрспирт»Роман  Сметанюк заявляє про тиск та спроби усунути його з посади голови профспілки через незгоду з керівництвом міністерства агрополітики щодо процесу приватизації ДП «Укрспирт» та злочинних схем, які діють в спиртовій галузі. Про це йдеться  у звернені до Голів первинних профспілкових організацій ООП АПК В ДП «Укрспирт»

укрспирт

За словами голови профспілки Романа Сметанюка, Мінагрополітики розповсюдило неправдиву новину про ніби то «погодження з трудовими колективами майбутньої приватизації», а також зміну керівника профспілки ДП «Укрспирт».

«Профспілка ніякої приватизації без участі трудових колективів не підтримає, ніяких погоджень без згоди людей ніхто ніколи не дасть. Така позиція не влаштовує керівництво МінАПК, якому потрібен «кишеньковий голова», який буде сумлінно виплясувати під сопілку та підписувати усе що потрібно, не оглядаючись на потреби трудових колективів»,- говорить голова профспілки ДП «Укрспирт» Роман Сметанюк.

Окрім того, принциповою позицією профспілки є  ненадання згоди на незаконне скорочення працівників МПД.

«Я неодноразово виступав у засобах масової інформації, на брифінгах та круглих столах де публічно критикував Міністра та його поплічників, які хочуть зруйнувати галузь шляхом незаконної приватизації без урахування думки та потреб трудових колективів. Мені нічого приховувати, я відстоював і буду відстоювати позицію трудового колективу щодо зупинення будь-яких спроб в обхід трудових колективів «роздеребанити» та «віджати» підприємство. Час банди та «Сім’ї» скінчився, але деякі керівники МінАПК дуже хочуть відмотати час назад, усюди знов поставити «смотрящих» та «спокійнісінько» грабувати країну», – додає Роман Сметанюк.

Водночас, Роман Сметанюк зазначає, що проведений мінагрополітики так званий «круглий стіл» за участі представників 20 підприємств – є фікцією. Оскільки, вони не мали права висловлюватись від імені трудових колективів за демонополізацію та приватизацію спиртової галузі, не маючи на це мандат довіри.

«Дуже цікаво, які саме трудові колективи дали мандат довіри керівникам підприємства представляти їх інтереси під час приватизації. Ми дуже гарно знаємо, хто стоїть за цими закликами, кому це вигідно. Знаємо, що відміна монополії та «швидка приватизація» зробить з нашою галуззю теж саме що і цукровою – якої вже немає в Україні. І таку «руїну» нам пропонують так звані «керівники спиртзаводів – уповноважені трудовими колективами» на зрежисованому міністерством «круглому столі», – говорить Роман Сметанюк.

Звертаючись до голів первинних профспілкових організацій Роман Сметанюк просить не погоджуватись їх на провокації.

«Прошу не погоджуватись на провокації з боку Вашого керівництва щодо проведення «таємних» зборів та надання погодження на зміну керівництва Профспілки на їх вимогу, а у разі проведення зазначених зборів прошу запрошувати мене на їх проведення, я готовий бути присутнім та відповісти на усі запитання», – йдеться у зверненні.

4

3

Нагадаємо, раніше представники об’єднаних профспілок заявляли про тиск на працівників та керівництво Струтинського, Вузлівського, а також Угерського спиртових заводів. Члени профспілки вимагали від очільника Мінагрополітики Олексія Павленка та Генпрокуратури ліквідувати злочинні фінансові схеми у спиртовій галузі, провести прозорий конкурс на керівника ДП «Укрспирт», а також звільнити та притягнути до відповідальності організаторів злочинних фінансових схем. А 16 березня близько пів тисячі працівників державних підприємств спиртової галузі пікетували під стінами Верховної Ради та МінАПК з вимогою розслідувати причетність керівництва міністерства та ДП «Укрспирт» до дестабілізації роботи державних підприємств та корупційних фінансових схем в спиртовій галузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *