ОСТАННІ НОВИНИ

За зірвані підсніжники можна «попасти» на декілька тисяч гривень

|

У поліції нагадують громадянам, що зривати первоцвіти не можна – за це можна понести карну відповідальність. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

підсніжники

Так, громадян, що збиратимуть та реалізовуватимуть первоцвіти, притягуватимуть до адміністративної відповідальності. Так, відповідно до ст.88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1700 грн.) з конфіскацією об’єктів продажу.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно – заповідного фонду, занесених до Червоної книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн. до 3655 грн.) з конфіскацією рослин.

Працівники Золочівського відділу поліції звертаються  до усіх громадян із проханням відмовитись від збирання та придбання рослин, занесених до Червоної книги України.

«Адже, навіть придбавши первоцвіт, ми стаємо спільниками недобросовісних людей, котрі протиправно їх збирають, чим наносять непоправної шкоди природі»,  – наголошують у поліції.

Нагадаємо, що у Львові нелегальні підсніжники продають за 8-12 грн за букет.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *