ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові переселенці відкрвають кав’ярні та надають послуги

|

У Львові 15 бізнес-проектів переселенців, що виграли перший етап ініціативи «Нового відліку», успішно працюють у Львові. Про це сьогодні, 23 березня, під час прес-конференції повідомила керівник Західного представництва міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська, передає кореспондент Львівського порталу.

новий відлік

За словами О. Дащаківської, після закінченні проекту «Новий відлік» більша частина учасників таки розпочала власну справу.

«Насправді, коли починали перший «Новий відлік», то дуже переживали. Ми цим проектом показуємо, що люди можуть брати на себе відповідальність за себе,свої родини; створювати робочі місця у цій громаді, де вони живуть. А також хочемо показати, що легко можна бути успішним. За результатами першого «Нового відліку», можемо сказати, що наш проект є доволі успішним, бо більшість людей, навіть серед тих, хто не отримав гранти, все одно розпочали власний бізнес», – зазначила вона.

За словами керівника «Клубу ділових людей» Миколи Савуляка, серед проектів були відібрані і такі, у які вкладали кошти інвестори, аби допомогти іх зреалізувати.

«В проекті взяло участь 60 осіб, з них  55 завершило проект. З 55-ти всі захистили свої бізнес-плани і вони сьогодні успішно працюють. З тих 55-ти було відібрано 15, між якими було розподілено грантовий фонд у розмірі 1 млн грн. Таким чином, кожен із них отримав близько 100 тисяч грн. на закупівлю обладнання. І сьогодні можна подивитися на їхні успішні бізнеси. Також було відібрано 3 виробничі проекти, які допрацьовані нашими інженерами до інвестування учасниками клубу (2Клуб ділових людей» – ред.) Перший проект уже запущений – туди було доінвестовано 1,9 млн грн – це проект по вирощуванню зелені. Сьогодні він уже стартував в Солонці. Ще два проекти (деревина та сири) стартують цього і наступного місяця», – зазначив він.

Серед усіх учасників, що взяли участь у проекті «Новий відлік», найбільша кількість започатковувала свій бізнес у сфері надання послуг. А вже у другому «сезоні» проекту учасників схилятимуть не до кав’ярень, а до виробничої діяльності. Детальніше тут.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *