ОСТАННІ НОВИНИ

АЗС знову змовилися і підвищили ціни

|

Антимонопольний комітет України зафіксував чергове необґрунтоване зростання цін на АЗС. Про це йдеться в повідомленні на сайті АМКУ, передає кореспондент Львівського порталу.

zapravka

Нещодавно, 19-21 березня, АЗС під брендами WOG, OKKO, Shell, SOCAR підняли ціни до 21,99 грн/л.

Це ще один факт непоодинокої практики вказаних учасників ринку щодо встановлення та підтримання на однаковому рівні роздрібних цін на пальне. Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти вказаних операторів ринку є найвищими в Україні, перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, і не корелюються зі змінами об’єктивних факторів, що впливають на вартість пального. При цьому встановлення і підтримання однакових цін на світлі нафтопродукти може призводити до обмеження конкуренції на ринках  роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів.

Нагадаємо, раніше АМКУ розпочав розгляд справи за ознаками вчинення ТОВ «ВОГ Рітейл», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «СОКАР ПЕТРОЛЕУМ» і ТОВ «Паралель – М ЛТД» порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *