ОСТАННІ НОВИНИ

Конституційний суд не захотів люструвати скандальних суддів

|

Конституційний суд не задовольнив клопотання про відвід шести суддів при розгляді конституційності норм закону «Про очищення влади» (люстрації). Про це повідомляє Українська правда.

суддя

За словами голови КСУ Юрія Бауліна, КСУ відхилив клопотання депутатів Верховної Ради Єгора Соболєва, Леоніда Ємця та директора департаменту люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко про відвід суддів Михайла Запорожця, Наталії Шаптали, Юрія Бауліна, Михайла Гультая, Сергія Вдовиченка, Олега Сергійчука.

На думку Бауліна, депутати у своїх клопотаннях не навели доказів наявності конфлікту інтересів у цих суддів, проти яких Генпрокуратура розслідує кримінальну виробництво за фактом узурпації влади колишнім президентом Віктором Януковичем.

Як прокоментував новину народний депутат Віталій Шабунін, таке рішення Конституційного суду вбило сподівання на економічне зростання та знищило здобутки Майдану.

«Система оговталася і знищує наші майданівські здобутки. Зараз ці потвори в мантіях вб’ють люстрацію, наступна ціль – електронне декларування (подання вже є), за ним під ніж піде НАБу.

КСУ на весь світ показав, що в Україні не має судової системи. Жоден інвестор не прийде в країну, в якій найвищий суд публічно кладе з пробором на закон. Забудьте про економічне зростання, сьогодні КСУ його вбив», – написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *