ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові шукають небайдужих, щоб допомогти робопсу: деталі

|

Львів’ян просять зголошуватись для допомоги собаці,який втратив усі 4 лапи і тепер вчиться жити з протезами. Про це повідомляють зоозахисники у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

робопес

Собака Філ уже четвертий  день перебуває  у своєму тимчасовому домі – в клініці на Ряшівській. Песик потребує активної реабілітації.

«Власне не жалю і, як би це дивно не звучало, не грошей (вони знадобляться, коли найдемо спеціаліста для роботи з ним, зараз Філ має все), а нашого з вами часу – його потрібно вчити ходити, з ним потрібно гуляти», – йдеться у повідомленні.

Зоозахисники та ветеринари зазначають, що  перевели його на сухий корм, який зручно дозувати, бо  надмірна вага для Філа таке саме зло, як і нерухомість.

філ1

«Підгодовувати його не можна. Якщо маєте намір дати якийсь смаколик, робіть це тільки з дозволу ветеринара клініки! Працівники клініки годують/напувають його, за потреби перев’язують культі, реабілітолога серед них немає, тож решту повинні зробити ми»,  – зазначається у повідомленні.
Притулку «Милосердя» і Філософу потрібні три типи допомоги, просять зголоситися:

1. Людей зі здоровою спиною, Філа треба переносити, піднімати, це 20 кг, готових витратити дві години на робопса. У клініці покажуть і розкажемо, як вдягнути упряж, закласти протези, припасувати візок. Скільки і як ходити з ним;
2. Людей, готових просто бавитися з ним (не годувати, не жаліти)– йому потрібно розробляти м’язи, якнайбільше рухатися, тож навіть активна забава, коли Філ тягнутиме зубами за якийсь предмет, кілька разів підведеться – теж дуже добра допомога.
3. Людей із комунікабельними і неагресивними до інших псів собаками – Філ прагне спілкування.
Також повідомляється, що необхідно у скласти графік відвідувань і прогулянок, оскільки:
1. Філ буде ходити тільки в разі щоденних вправ, скажімо, ходити на протезах, у візку йому треба хоча б по годині.
2. Наразі тільки одна людина вміє правильно вдягнути/роздягнути Філа, і вона мусить мати вільний час о тій порі, коли вам зручно, щоб навчити вас.
3. Клініка має певні години роботи. Свій візит до Філа треба підлаштувати під графік клініки.

Охочих просять зголошуватися за телефоном: 063 477 26 47.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *