ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській обласній психлікарні знущаються над пацієнтами

|

Львівська прокуратура знайшла низку порушень у роботі психіатричних закладів Львівської області, що стосуються утримання пацієнтів та дотримання правових норм. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури.

психлікарня

Прокуратурою львівської області перевірено стан виконання вимог Закону України «Про психіатричну допомогу» при наданні такої допомоги в примусовому порядку, у тому числі психіатричними закладами із звичайним наглядом та установами стаціонарної судово-психіатричної експертизи, забезпечення ними режимних вимог, охорони, а також умов тримання та лікування.

«Зокрема, вивченням матеріалів медичної документації хворих, які перебувають на обліку у лікаря-психіатра і до яких застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги встановлено відсутність рішення суду та висновків комісії лікарів-психіатрів про необхідність продовження такого лікування», – повідомляють у прокуратурі.

Також продовжують лікуватись окремі хворі, незважаючи на наявність висновків комісії лікарів-психіатрів про необхідність припинення надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Виявлені непоодинокі порушення вимог законодавства, що регламентує забезпечення хворим належних матеріально-побутових умов утримання, вимог санітарії та гігієни, а також дотримання їх прав. Не відповідає вимогам Закону стан медикаментозного забезпечення хворих та їх харчування.

Перевіркою також встановлено, що посадовими особами психіатричних закладів недостатньо організовано роботу щодо забезпечення прав осіб, які перебувають на лікуванні у психіатричному закладі. Так, з’ясовано, що наразі адміністраціями цих закладів не забезпечено оформлення паспортів 58 особам, чим позбавлено їх права на допомогу по загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, пенсії та оформлення інвалідності.

Поряд з цим, внаслідок неналежного виконання посадовими особами Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні своїх обов’язків, один із соціально небезпечних пацієнтів утік.

Разом з тим, Державною фінансовою інспекцією у Львівській області здійснено фінансову перевірку в КЗ «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня». Відтак виявлено бюджетні правопорушення, що призвели до недоотримання власних надходжень установою на суму понад 138 тис грн. та незаконного використання бюджетних коштів на суму більше 130 тис. грн.

Фото: moz.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *