Нині російський суд розпочне оголошувати вирок Савченко

|

“Кортеж” з утримуваною в Росії українською льотчицею та народним депутатом Надією Савченко вирушив з СІЗО Новочеркаська до ростовського Донецька, де буде зачитано вирок. Про це повідомляє УНІАН.

савченко

Колона з п’яти автомобілів вирушила від слідчого ізолятора номер три у місті Новочеркаськ, де Надію утримують з липня минулого року. Операція з доставки Савченко до суду більше схожа не на перевезення арештанта, а на кортеж офіційної делегації: поліцейські машини попереду та позаду колони. Єдина відмінність – замість лімузина – автозак.

Як відомо, суд міста Донецьк Ростовської області Росії сьогодні починає оголошувати вирок українській льотчиці Надії Савченко.

Вирок читатимуть упродовж двох днів 21 та 22 березня.

За словами одного з адвокатів, Надія, яка голодує вже вісімнадцятий день, наразі у задовільному стані та планує бути у залі суду. У неї понижений тиск та температура, але вона береже сили, бо згідно з російськими законами, вирок слід слухати стоячи. Прокурори вимагають для Надії двадцять три роки за гратами за звинуваченням у нібито вбивстві російських журналістів.

Своєю провини Надія не визнає, її адвокати наводили беззаперечні докази її невинуватості, які суд не взяв до уваги. Савченко відправили у СІЗО в Новочеркаську після судової тяганини у Москві. Російська влада розраховувала, що перенаправивши справу у маленьке містечко на кордоні з Україною зможе зменшити увагу світової спільноти до долі Надії. Це не вдалось – у Донецьку Ростовської області, де буде оголошено вирок, на Савченко вже чекають десятка телекамер зі всього світу, дипломати США та Євросоюзу, а також консул України та депутати Верховної Ради.

Савченко в РФ звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Українка та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім силою переправили її в Росію. Савченко незаконно утримують в РФ з середини літа 2014 року.

Прокуратура вимагає засудити льотчицю до 23 років позбавлення волі.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *