ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники Львівщини виявили безпілотник, яким через кордон переправляли сигаретну контрабанду

|

Сьогодні, 19 березня, на ділянці відділу прикордонної служби Краковець, що на українсько-польському кордоні, прикордонний наряд виявив розбитий коптер, який ймовірно використовувався для переміщення контрабанди через кордон. Про це Львівському портаул повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

160318 коптер Краковець0 (1)

Розбитий безпілотник прикордонники знайшли за двадцять метрів від державного кордону висячим на гілках кущів, інших предметів та товарів поблизу знайдено не було. Також коптер був спеціально обладнаний причіпним механізмом для переміщення невеликого вантажу, що свідчить про можливе використання його в протиправній діяльності на кордоні, зокрема для переміщення цигарок.

160318 коптер Краковець3

Прикордонники неодноразово повідомляли про спроби зловмисників переорієнтувати способи незаконного переправлення тютюнових виробів через державний кордон повітряним шляхом. Окрім мотодельтапланів та парапланів  для цього використовуються і безпілотні літальні апарати, які за декілька польотів в змозі перенести через кордон пару сотень пачок цигарок.

160318 коптер Краковець2

Так, у 2015 році на ділянці Мостиського прикордонного загону було зафіксовано 7 випадків незаконних польотів безпілотних літальних апаратів через кордон, завдяки спільними зусиллями польські прикордонники затримали причетного громадянина України. У цьому році в січні був затриманий громадянин Республіки Польща з понад одним ящиком цигарок, переміщених коптером.

Фото: Мостиський прикордонний загін

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *