ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер у Львівському аеропорту українці не стоятимуть у чергах

|

У Львівському аеропорту спростили процедуру проходження паспортного та митного контролю для усіх українців, що прилітають з-за кордону. Про це сьогодні, 18 березня, під час представлення інновації повідомив начальник Львівського прикордонного загону Ігор Тимчук, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

аеропорт3

Таким чином, відтепер українці, що повертаються з поїздок проводитимуть у аеропорт них чергах менше часу, ніж це було раніше.

«З 16 березня запроваджена спрощена процедура здійснення прикордонних формальностей для громадян України. Відповідно до рішення адміністрації Державної прикордонної служби, в пункті пропуску «Міжнародний аеропорт Львів» запроваджена така процедура: ми завчасно отримуємо відповідні списки пасажирів-українців в автоматичному режимі під час слідування певного літака до України. Ми маємо час для обробки списків. Тобто ми перевіряємо за відповідними базами та орієнтуванням громадян, перевіряємо за відповідними базами державних уповноважених органів і приймаємо відповідні рішення», – розповів І. Тимчук.

аеропорт

За його словами, раніше на прикордонних постах українців реєстрували, пробивали по базі, перевіряли паспорт – і це займало 1- 1,5 хв. Тепер аеропорт отримуватиме списки пасажирів попередньо, і тому необхідність реєстрації відпадає, а відтак процедура перевірки триватиме до 10 секунд.

аеропорт2

«Коли прибуває літак створені відповідні смуги руху для громадян України, тобто це 6 смуг руху. Процедура на лінії паспортного кордону заклечається в ідентифікації  громадянина, перевірки дійсності паспортного документа.  Ці списки, що ми отримуємо, ми в автоматичному режимі передаємо нашим колегам з Митної служби, які також спрощують деякі процедури і скорочують час для відповідного оформлення», – зазначив головний прикордонник Львівщини.

аеропорт1

Як пояснив заступник начальника Львівської митниці ДФС Андрій Тодощук, це нововведення полегшить й процедуру визначення злочинців та недобросовісних громадян.

«Після одержання відповідної інформації від прикордонників, ми активно вивчаємо та визначаємо потенційних порушників митного законодавства, що в свою чергу пришвидшує пасажиропотік через кордони, а також виявляє потенційно небезпечних громадян, які стараються обманути нашу державу», – заявив він.

Додамо, що такі спрощення проходження контролю вже діють у всіх міжнародних аеропортах України, приблизно така ж система діє у аеропортах ЄС.

Фото: Катерина Родак, Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *