ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть причепурити Високий замок

|

Львівські депутати учора, 17 березня, на пленарному засідання міської ради звернулись до міського голови Андрія Садового з проханням про переведення Високого замку у належний вигляд. Про це йдеться у депутатському зверненні, яке має у своєму розпорядженні Львівський портал.

високий замок

Зазначається, що Високий замок – це цілий комплекс пам’яток.

«Тут і парк «Високий замок», який заснували у 1835 році, і городище давньоруського міста Львова, грот і скульптури левів, і власне рештки Високого замку, який був збудований у 13 столітті», – йдеться у повідомленні.

Позаяк Високий замок є одним із улюблених місць для відвідування туристів та містян, депутати вимагають привести це місце до ладу.

«Навколо сміття, урни старі й заржавілі, а подекуди  взагалі відсутні, лавки на горі напівзруйновані, на поверхні доріжок утворились численні ями та вибоїни»,  – йдеться у зверненні.

Також повідомляється, що суттєвою проблемою Високого замку є також вулична торгівля.

«З приходом весни стихійна торгівля з’явилась у парку Високий замок і у підніжжі гори, і на її вершині. З різноманітних яток, стелажів та лавок здійснюється торгівля сувенірною продукцією. Окрім того, з припар кованого у підніжжя гори автомобіля торгують кавовими напоям», – зазначають депутати.

Таким чином, у влади міста вимагається проведення реставраційних робіт на Високому замку та унеможливлення стихійної торгівлі.

Фото: www.invictory.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *