ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міська рада ініціює заборону ЛГБТ-квесту в судовому порядку

|

 

Львівська міська рада подала позов у Львівський окружний адміністративний суд про заборону проведення завтра на просп. Свободи перед Оперним театром будь-яких акцій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

ЛГБТ

Судове засідання відбудеться сьогодні, 18 березня.

«Ми отримали заявку про проведення акції на просп. Свободи завтра. Одночасно ми отримали заявку від громадської організації «Сокіл» про проведення заходу в тому ж місці в той самий час та листа від Головного управління Національної поліції. Відповідно, ми підготували позов про заборону в цьому місці проведення будь-яких акцій і о 14.00 год. зареєстрували його в Львівському окружному адміністративному суді.

У лютому громадська організація «Інсайт» звернулася з листом-інформацією про проведення у Львові Фестивалю рівності. Вчора ми отримали заявку вже про проведення акції у формі масового заходу. Ні одне, ні інше погоджувати не потрібно, тому що в нас є Конституція України, яка каже про те, що свобода на вираження своїх переконань є непорушною, обмежується виключно судом виключно в тих випадках, коли це може нести загрозу безпеці. У цьому випадку є 2 організації, які не мають однакових статутних завдань, і є лист, підписаний керівником Національної поліції, з клопотанням про звернення до суду.

Приблизно о 18.00-19.00 год. розпочнеться судове засідання. Станом на зараз, в нас є поки що 2 відповідачі. Невідомо, яка кількість відповідачів доєднається. Як правило, такі судові засідання тривають до 23.00-02.00 год», – зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Громадська організація «Інсайт» подала заявку на проведення мирної публічної акції «Фестиваль рівності», направленої на привернення уваги громадськості до проблем, пов’язаних з будь-якими формами дискримінації в Україні.

Львівська обласна молодіжна громадська організація «Сокіл» подала заявку на проведення акції на підтримку здорового майбутнього української молоді – традиційних сімейних цінностей та культивування українських сімейних традицій.

Як повідомляв раніше Львівський портал, бійці АТО та низка активістів вимагають заборонити ЛГБТ-квест у Львові. Попередньо інформувалось, що такий квест відбудеться 19-20 березня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *