ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбулося закриття Чемпіонату світу з шахів

|

У Львові завершився Матч ФІДЕ за звання чемпіонки світу з шахів. З рахунком 6:3 Хоу Іфань здобула перемогу в Матчі та вчетверте стала шаховою королевою світу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

chess2

Матч за чемпіонський титул тривав впродовж 17 днів.За цей час гравчині встигли зіграти 9 партій, з яких 3 завершились перемогою китайської гросмейстерки, решта 6 – нічийним результатом.

chess1

Найдовшою була сьома партія, яка тривала більше п’яти годин та завершилась після 81 ходу, найкоротша – четверта партія – тривала менше трьох годин.

chess3

Призовий фонд цього матчу, який становить 200 тисяч євро, буде розподілений таким чином: 60% переможниці та 40% переможеній, тобто Хоу Іфань отримає 120 тис. євро, а Марія Музичук – 80.

chess4

Учасниць нагородили кубками та медалями, а також цінними подарунками. До слова, кубки і медалі виконані місцевими майстрами з гутного скла. Корона чемпіонки теж ручної роботи, створена з воску за давнім українським методом, який був дуже популярний на півдні України в 18-19 ст. Виконала її Домініка Дика.

chess5

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *