ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція затримала всіх «тітушок», які захоплювали «Угерський спиртзавод»

|

Усі учасники рейдерського захоплення «Угерського заводу» затримані поліцією і будуть допитані. Про це повідомив керівник Стрийської поліції Іван Малиш, передає кореспондент Львівського порталу із місця події.

406

Перемовини між поліцією та рейдерами тривали із 11 години дня. Молодики в балаклавах довго не хотіли покидати територію заводу, проте поліції вдалося посадити усіх учасників незаконного захоплення заводу у автобуси правоохоронців.

404

За словами начальника Нацпооіціі Стрийсього району Івана Малиша, їх допитають та встановлять їхні особи.

405

«Ми з’ясуємо особи кожного молодика та мотивацію незаконного проникнення на завод. Було понищено багато майна, тому винні мають понести відповідальність», – сказав він.

407

Раніше львівський портал повідомляв, що керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе взяла під особистий контроль справу із захопленням «Угерського спиртзаводу».

Як відомо, сьогодні о шостій годині ранку понад три сотні озброєних людей захопило територію Угерського спиртзаводу. За словами керівництва підприємства, люди, які захопили завод, озброєні дуже серйозно.

Після цього керівник Нацполіції Львівщини Дмитро Загарія приїхав на «Угерський спиртзавод» і після його перемовин«тітушок» повезли у райвідділок. Однак частина залишилися на території заводу.

Нагадаємо, вчора майже пів тисячі працівників спиртзаводів Львівщини мітингували під стінами Верховної Ради України. Люди вимагали  припинити тиск на їхні підприємства, розслідувати причетність керівництва Міністерства агрополітики та ДП «Укрспирт» до дестабілізації роботи заводів та корупційних фінансових схем в спиртовій галузі.

Ще раніше, 12 березня, працівники ДП «Угерський спиртзавод» повідомили, що невідомі особи пробували силою захопити їхнє підприємство. Близько 20 невідомих осіб проникли на територію державного підприємства і спробували зайняти адміністративні приміщення. Разом з невідомими був Андрій Гнатуш, який повідомив, що його призначили новим керівником підприємства. Андрій Гнатуш, за словами працівників, посилався на наказ голови ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Дениса Чернова. На місце події працівники заводу викликали поліцію, після чого невідомі особи поспішили покинути територію державного підприємства. Окрім того, на заводі зібрались працівники підприємства та мешканці села Угерськ з обуренням на дії невідомих та з намірами захистити держпідприємство.

Своєю чергою, Андрій Гнатуш подав заяву в поліцію Стрийського міжрайонного відділу Національної поліції України у Львівській області про напад на нього.

Додамо, від початку цього року це вже третя спроба захоплення невідомими державних підприємств спиртової галузі на Львівщині. Провокації та спроби захоплення державних підприємств були на Струтинському спиртзаводіта Вузлівському спиртзаводі.

Пізніше керівництво об’єднаної профспілки ДП «Укрспирт» та представники державних підприємств на спільній прес-конференції заявили про спроби «смотрящих» від «сім’ї» Януковича повернути контроль над прибутковими підприємства спиртової галузі, а відтак вчора працівники спиртзаводів Львівщини пікетували Верховну Раду та МінАПК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *