ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні друга річниця псевдореферендуму в Криму

|

Нелегітимний референдум про статус Автономної Республіки Крим відбувся 16 березня 2014 року. З того часу пройшло вже 2 роки, проте Україні так і не вдалося повернути свою територію, передає Львівський портал.

референдум в криму

Референдум був призначений 27 лютого Верховною Радою Криму, дата його переносила тричі. На референдумі було поставлено два питання: про відновлення конституції Криму 1992 року і про входження Криму до складу Росії. ООН, СНД, ЄС та ОБСЄ своїх офіційних спостерігачів не надсилали.

Референдум був проведений за допомогою російських військ. Правоохоронні органи Криму і підрозділи Збройних сил України, розташовані на півострові, не сприяли приєднанню до Росії.

За оголошеними організаторами результатами референдуму, за приєднання до Росії у Криму (крім Севастополя) буцімто проголосувало 96,77% учасників голосування, у Севастополі — 95,6%. На сайті ради при президентові Росії з питань розвитку громадянського суспільства та прав людини на короткий час з’явилася інформація, що у референдумі брало участь не більше 30%, з яких близько 50% висловилося за приєднання до Російської Федерації, дані про 30-40 процентну явку оприлюднив і Меджліс кримськотатарського народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *