ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини заохочують до толок

|

З нагоди проведення у березні-квітні 2016 року місячника озеленення, прибирання та благоустрою мешканців Львівщини закликають на толоку. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

толока

Щорічно в області з метою поліпшення стану довкілля, залучення громадськості до акцій і заходів, спрямованих на покращення екологічної та санітарної ситуації, приведення в належний стан населених пунктів проводиться весняна толока з озеленення і благоустрою територій населених пунктів (з 16 березня по 16 квітня 2016 р.), а у третю суботу квітня відзначається День Довкілля. Цьогоріч День довкілля проведуть 16 квітня.

В рамках проведення місячника з благоустрою особлива увага приділятиметься ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, упорядкуванні існуючих сміттєзвалищ та прилеглих до них територій, які, як правило, є цінними сільськогосподарськими угіддями. Не оминуть увагою й водні об’єкти – від засмічення будуть очищувати джерела, прибирати береги річок, озер та ставків. Будуть упорядковуватися території парків, скверів, алей, узбіччя автодоріг насамперед у прикордонних територіях. Створюватимуться нові зелені насадження та проводитиметься догляд за існуючими.

Департамент екології звертається до керівників організацій, установ і підприємств, приватних підприємців, усіх небайдужих громадян активно долучатися до заходів із очищення території наших населених пунктів, усіляко сприяти проведенню природоохоронних акцій та озелененню території всієї Львівської області.

Особливі сподівання у цей період Департамент екології покладає на молодь — школярів, студентів, які своєю участю у природоохоронних заходах не лише сформують відповідальне ставлення до території, а й у майбутньому сприятимуть збереженню належного екологічного стану в межах краю й держави в цілому.

Фото: unso.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *