ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові під Шевченком пікетуватимуть науковці

|

Завтра, 16 березня, зі Львова розпочнеться загально академічна акція протесту українських науковців, яка пошириться на Дніпропетровську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Київську області. Про це Львівському порталу повідомили у львівському прес-клубі.

пікет

Науковці вимагають внести зміни до Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо збільшення видатків Національній академії наук України на 725 млн. 43 тис. грн. та негайно подати відповідний законопроект на розгляд Верховної Ради.

Науковці у Львові вийдуть на мітинг протесту об 11 ранку до пам’ятника Шевченкові.

Голова профспілкової організації Інституту народознавства Національної академії наук України Микола Балагутрак вважає, що науковці просто так не здадуться.

«Науковці дуже спокійні, розуміють складну економічну ситуацію в Україні. Але ще більше вони розуміють, що відбувається маніпуляція та фінансове шахрайство на рівні Кабміну. Грошові потоки заходять далі в тінь. При тому, що ми великих грошей не вимагаємо», – каже він.

Микола Балагутрак попередив, що завтрашній мітинг – це не остання акція протесту науковців.

«Ми не зупинимося на одній акції. Досвід вчить, що не повинні послаблювати свої інтереси. Якщо від уряду буде слабка реакція або буде нехтування нашими інтересами, то будемо проводити страйки, прориватися на відкриті парламентські слухання, будемо судитися на всіх рівнях. Не може бути так, щоби держава ігнорувала  фактично всі життєво необхідні ділянки» – зазначає він.

Фото: www.1pp.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *