ОСТАННІ НОВИНИ

«Самопоміч» висунула ультиматум щодо голосування за прем'єра

|

Фракція «Самопоміч» не має наміру голосувати за будь-яку кандидатуру на посаду прем’єра доти, поки не буде призначено нового генпрокурора, переформатовано склад ЦВК й прийнято закон про проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими списками. Про це журналістам перед зустріччю лідерів фракцій Ради з президентом Петром Порошенком повідомив голова фракції Олег Березюк, пише УП.

«У нас дуже прості пропозиції… Закон про пропорційну систему виборів за відкритими списками, відставка ЦВК… відставка прокурора й уряду. Якщо ці умови будуть виконані, фракція готова розглянути, залишаючись в опозиції… питання ситуативної підтримки пропозиції щодо прем’єра, що буде запропоновано новоствореною коаліцією», – сказав він.

На уточнююче запитання про те, чи буде фракція «Самопоміч» голосувати за якого-небудь кандидата у прем’єри, якщо ці вимоги не будуть виконані, Березюк відповів негативно.

Як відомо, 14 березня прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що під час зустрічі з лідером партії “Самопоміч” Андрієм Садовим президент Петро Порошенко може запропонувати йому стати прем’єром або підтримати на цей пост Наталію Яресько.

Пізніше лідер фракції “Самопоміч” Олег Березюк заявив, що Садовий не прийняв пропозицію президента очолити Кабінет міністрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *