ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині назріває ще одна екологічна катастрофа?

|

Гудрони, які привезли на Львівщину з Угорщини близько 15 років тому, досі повністю не утилізовані. Ця проблема може перетворитися на справжню екологічну катастрофу. Про це сьогодні, 15 березня, на засіданні сесії заявив депутат Львівської обласної ради Андрій Прокопів, передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

екологія

«Йдеться про понад 23 тисяч тонн гудронів та залишків малеїнового ангідриду, які протягом 2001-2003 року були ввезені до нас з Угорщини. Донині вони перебувають на території колишнього виробничого підприємства «Сірка» у Новому Роздолі і загрожують життю і здоров’ю людей не лише цього регіону, а й прилеглих населених пунктів», – пояснив він.

За словами депутата, ввезення цих гудронів і зберігання їх на території області є незаконними.

«Є всі підстави розглядати це зберігання як незаконне, оскільки були порушені вимоги вітчизняного та міжнародного законодавства», – заявив Андрій Прокопів.

За його словами, утилізацію провели в незначній мірі і гудрони продовжують загрожувати здоров’ю людей.

«Мусимо невідкладно ров’язати проблему перебування гудронів на території Львівщини як питання екологічної катастрофи, яка назріває з кожним днем», – резюмував Андрій Прокопів.

Відтак депутат звернувся до голови Львівської ОДА, правоохоронних органів, ДСНС Львівщини з проханням надати роз’яснення і вказати, які заходи проводять для вирішення цієї проблеми.

Фото: epochtimes.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *