ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщини закликають добровільно та без покарань здавати незаконну зброю

|

Працівники поліції Львівщини закликають громадян здавати зброю, боєприпаси та вибухові речовини, що зберігаються у них незаконно та повідомляти про такі випадки на оперативну лінію 102. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

арсенал зброї

Добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухових речовин, що зберігаються незаконно, без відповідної реєстрації та дозволів, дозволить уникнути кримінальної відповідальності, передбаченої за такі правопорушення.

Від 1 по 31 березня у Львівській області правоохоронці проводять спецоперацію «Зброя та вибухівка», під час якої будь-хто може звернутись у відділ поліції або на оперативну лінію 102 аби здати нелегальну зброю чи повідомити про факт її зберігання. Це ж стосується і боєприпасів та вибухівки.

«Добровільна здача дозволить уникнути кримінальної відповідальності за її незаконне зберігання. У деяких випадках (в основному це стосується мисливської зброї), громадяни навіть можуть легалізувати таку зброю і користуватись нею в подальшому на законних підставах», – повідомив начальник відділу дозвільної системи ГУ Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.

Від початку року працівники підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області вилучили з незаконного обігу:

– три автомати Калашникова;

– п’ять карабінів та гвинтівок;

– шість пістолетів та револьверів;

– чотири гладко ствольних рушниці;

– два обрізи;

– одну одиницю саморобної зброї;

– близько дев’ятисот патронів до цієї зброї.

Бувають випадки, коли громадяни самі приносять у відділи поліції зброю, що зберігається у них без належної реєстрації. Від початку року громадяни здали у ОВС:

– 21 одиницю незареєстрованої зброї, з них дев’ять – одиниць нарізної та 12 – гладкоствольної зброї;

– 29 одиниць зареєстрованої зброї, що зберігалась неналежним чином.

Зброя та боєприпаси, що розповсюджуються на території України, у тому числі й з території, на якій проводиться антитерористична операція, може потрапляти до рук злочинців, котрі використовують її для грабежів, розбоїв та вбивств.

Нагадаємо, незаконне зберігання вогнепальної зброї є кримінальним злочином і, відповідно до  ст.263 Кримінального кодексу України, у деяких випадках карається позбавленням волі на строк до семи років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *