ОСТАННІ НОВИНИ

У п'ятницю нагородять лауреатів премії імені видатної львів’янки Ірини Калинець

|

У п’ятницю, 18 березня, в Києві відбудеться урочисте вручення премій імені Ірини Калинець – львів’янки, видатної української письменниці, політичного та громадського діяча, народного депутата України І скликання. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

unian_3274391

 

Премія імені Ірини Калинець присуджується за активну участь у громадсько-політичному житті України, за видатні здобутки та успіхи, які сприяють розвитку українського суспільства, за утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості та самобутності, розвиток української освіти, культури та літератури й утверджують високий авторитет України у світі.

Лауреатами премії імені Ірини Калинець у 2015 році стали:

у номінації «За громадську позицію та мужність – особі, котра активно відстоює українські позиції у державотворчому процесі» – Ковалів Юрій Іванович, український поет, критик, літературознавець, педагог, доктор філологічних наук, професор, лауреат Шевченківської премії, член Національної спілки письменників  України, автор близько 200 публікацій.

у номінації «За низку публікацій, в яких утверджується авторитет України та вивчаються «білі плями історії України»  – Хоркавий Роман Богданович, поет, прозаїк, драматург, перекладач, автор понад сорока книг, член Національної спілки письменників  України.

у номінації «За виявлення та популяризацію героїчних сторінок в історії України» – Хланта Іван Васильович, фольклорист, літературознавець, бібліограф, етнограф, мистецтвознавець, автор понад 80 книг, доктор мистецтвознавства, кандидат філологічних наук, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки краєзнавців України, член Ліги українських композиторів України.

Додамо, що  премію започаткував Міжнародний освітній фонд імені Ярослава Мудрого у 2012 році.

Фото: tyzhden.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *