ОСТАННІ НОВИНИ

Під час бойових дій у зоні АТО загинув український воїн, ще один – поранений

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – отримав поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

14-03

Як розповів речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, на Луганському напрямку ворог порушив режим тиші у Новотошіквському, відкривши вогонь з міномета по наших позиціях.

«На Світлодарській дузі вчора було відносно спокійно – противник кілька разів відкривав вогонь у бік наших позицій зі стрілецької зброї та гранатометів», – зазначив він.

Водночас, за його словами, у Зайцевому тривають потужні мінометні обстріли позицій сил АТО. «Противник активізувався одразу після заходу сонця, ведучи вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів. У Майорську, Новгородському, Верхньоторецькому бойовики також обстрілювали наші позиції», – додав Лисенко.

Він наголосив, що найскладніша ситуація, як і раніше – в Авдіївці. «Ворог неодноразово застосовував міномети, а також ствольну артилерію – 122-мм гаубиці. Обстріли тривали цілий день і стихли тільки надвечір. При цьому вогонь ведеться одразу з кількох напрямків – Спартак (південь), Яковлівка (південний схід), Ясинувата (схід). Як завжди, бойовики тримають важке озброєння в житлових кварталах», – повідомив він.

Також, за його словами, неспокійно у Пісках та Красногорівці, де також зафіксовано мінометні обстріли з боку окупантів. В Опитному наші війська потрапили під снайперський вогонь. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 38 обстрілів. Кожен другий – з важкого озброєння.

«Противник здійснив кілька обстрілів у Мар’їнці. Зокрема, під снайперський вогонь потрапив КПВВ. Також НЗФ порушили режим тиші у Новотроїцькому та Старогнатівці. Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 5 ворожих обстрілів», – розповів Лисенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *