ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині впровадять співпрацю вугільних підприємств та залізниці

|

У Львівській області найближчим часом можуть впровадити комплексну програму співпраці вугільних підприємств та залізниці. Це дозволить повністю забезпечити потребу транспортної галузі у якісному вітчизняному вугіллі та мінімізує імпорт. Про це йшлось на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з виконувачем обов’язків голови правління ПАТ “Українська залізниця” Олександром Завгороднім та в.о. керівника Регіональної філії “Львівська залізниця” Іваном Груником, передає Львівський портал з посиланням на прес-службу ЛОДА.

шахтар

Окрему увагу присутні зосередили на співпраці залізниці з вугільними підприємствами області. Зокрема, Олег Синютка наголосив на недопущенні закупівлі вугілля на зовнішніх ринках, яке подекуди коштує вдвічі дорожче ніж видобуте на львівських шахтах. Йдеться про ситуацію з придбанням “Львівською залізницею”польського кам’яного вугілля за ціною у понад 2000 грн.

“Ми не можемо заохочувати імпорт польського чи будь-якого іншого вугілля для потреб Львівської залізниці. Особливо у той час, коли наші вугільні підприємства здатні постачати якісне паливо за ціною, майже вдвічі дешевшою від ціни імпорту. Це можна розцінювати лише як злочин перед галуззю і людьми”, – зазначив очільник Львівщини.

Учасники розмови домовились, що невдовзі на рівні області буде напрацьована відповідна програма комплексної співпраці між залізничниками та шахтарями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *