ОСТАННІ НОВИНИ

Бурштиновий апокаліпсис з висоти пташиного польоту

|

Днями, автомайданівці здійснили черговий рейд місцями нелегального видобутку бурштину в українському Поліссі. Шокуюче відео стихійного видобутку опубліковано у мережі, передає кореспондент Львівського порталу.

370

«Коли минулого року опублікували фото та відео з катастрофічними наслідками подібного варварського промислу в Олевському районі, що на Житомирщині. Тоді державні керівники і в тому числі особисто Президент Петро Порошенко, пообіцяли у найкоротші терміни навести лад з усім цим жахіттям, яке в народі вже охрестили як «бурштинова лихоманка».

З тих пір минуло майже 9 місяців боротьби влади з бурштиновою мафією, результати якої можна спостерігати на прикладі села Кухітська Воля, що знаходиться практично на кордоні Рівненської та Волинської областей», – йдеться у описі до відео.

Вожночас активісти повідомляють, що перше, що кидається в очі, на під’їзді до самого місця видобутку – це коштовна важка спецтехніка, яка стоїть тут просто на приватних подвір’ях під відкритим небом.

По мірі наближення до безпосередньо місця видобутку, помічаємо десятки припаркованих авто, мікроавтобусів, мотоциклів, вантажівок просто біля самої дороги, що з’єднує між собою село Річки та Кухотська Воля…

Людей тут працюють сотні одночасно, якщо цей екоцид можна назвати «працею». Безліч різноманітної спецтехніки: трактори, екскаватори, мотопомпи, за допомогою яких і намивають бурштин, у тому числі десятки військових вантажівок, якими організовано перевозять помпи разом зі «старателями»…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *