ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали в’єтнамців-нелегалів разом з організатором нелегальної міграції

|

Прикордонники Мостиського загону завадили черговій спробі організованого групового порушення державного кордону громадянами В’єтнаму. Разом із мігрантами правоохоронці затримали ще й організатора переправки та перевізників нелегалів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

вєтнам2

Прикордонники відділу «Смільниця», що охороняє гірську ділянку українсько-польського кордону в межах Старосамбірського району Львівщини, отримали випереджувальну інформацію про можливе перетинання кордону поза пунктом пропуску групою нелегальних мігрантів. «Зелені берети» негайно розпочали пошукові заходи у визначеному районі, повідомили польських колег та перекрили шляхи під’їзду до кордону. Вже через деякий час група реагування прикордонників повідомила про затримання чотирьох невідомих азіатської зовнішності, трьох чоловіків та жінку без документів, як згодом з’ясувалось громадян В’єтнаму. Мігрантам залишалось дійти до кордону два кілометри, але на заваді стали прикордонники та складна місцевість українських Карпат.

З вигляду затриманих було зрозуміло, що самотужки вони до прикордоння вони дістатись не могли, тому пошук причетних до правопорушення було продовжено. Перевіряючи автівки що слідували на автошляхах поблизу кордону, у селі Старява правоохоронці зупинили мікроавтобус київської реєстрації з трьома чоловіками. За кермом авто перебував українець, 1980 р.н., пасажири – чоловік кавказької зовнішності без документів, який представився громадянином Грузії, та громадянин України 1986 р.н. Пояснити конкретну мету перебування у прикордонній смузі вони достеменно не змогли, до того ж кордон в пункті пропуску не перетинали, що вказувало на можливу причетність до переправки затриманих в’єтнамців. Підозри охоронців кордону справдилися, адже в подальшому в ході перевірочних заходів з’ясувалося що затриманий грузин є організатором спроби переправки громадян В’єтнаму через державний кордон, а українці, мешканці Київської області, надавали послуги з їх доставки до прикордоння.

вєтнам

Наразі громадян В’єтнаму затримано в адміністративному порядку та складено документи адміністративної справи за ч.2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» вчинене групою осіб. Затриманим українцям доведеться відповідати за порушення ст. 206-1 КУпАП «Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України». Стосовно ж дій організатора переправки нелегалів, 38-річного громадянина Грузії, прикордонники направили працівникам Національної поліції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 332 Кримінального Кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», що передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з конфіскацією засобів вчинення злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *