В окупованому Криму в українців відбирають паспорти

|

На тимчасово окупованій території Криму російські контрольні служби відбирають паспорти у громадян України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

366

За даними відомства, учора в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» прикордонники Херсонського загону виявили громадянина України, який прямував на материкову частину України. При собі житель Львівщини замість паспортного документа мав лише його ксерокопію. Як з’ясувалося, дійсний документ у нашого співвітчизника вилучили російські окупаційні служби. Зі слів українця, їм не сподобалась категорія печатки на другій віковій фотокартці в паспорті. Протримавши чоловіка більше доби його документ вилучили, натомість прикордонники ФСБ Росії йому вручили ксерокопію та склали на чоловіка документи про адміністративне правопорушення. Тож громадянину довелось повертатись на материкову частину України.

Відмітимо, що подібні випадки останнім часом непоодинокі. Нещодавно російські окупанти вилучили український паспорт під час поїздки до тимчасово окупованої території АР Крим у громадянки України. Мотивували вони це тим, що жінка живе на материковій частині України, а прописку має кримську і повинна була чи зареєструватись за новим місцем, чи замінити паспорт на російський. Так само на неї наклали адміністративний штраф, надали відповідну постанову та ксерокопію паспорта.

В обох випадках громадяни нашої країни були пропущені співробітниками Держприкордонслужби України на материкову частину України.

Фото: ДПС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *