ОСТАННІ НОВИНИ

Водіям скутерів чи мопедів нагадують про посвідчення та реєстрацію

|

З настанням весни на дороги починають виїжджати водії мотоциклів та мопедів. Правоохоронці наголошують на тому, що будь-який мототранспорт має бути зареєстрований, а водій повинен мати відповідну категорію. Також нагадують, що водіям двоколісного транспорту слід дотримуватись Правил дорожнього руху та користуватись відповідними захисними засобами. Про це Львівському порталу повідомили у регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області.

мотоцикл на дорозі

Вже зараз на автошляхах області можна помітити велику кількість мотоциклів, скутерів та мопедів. Цей транспорт користується великим попитом у населення, однак трапляються випадки, коли власники не реєструють своїх двоколісних коней, окрім цього часто люди забувають, що для керування таким транспортом обов’язковим є і посвідчення водія з відповідною категорією. Через відсутність цих документів водію може загрожувати адміністративна відповідальність.

Відтак, для того, аби отримати посвідчення водія категорій А; А1; В1 потрібно закінчити автошколу та скласти теоретичний і практичний екзамен в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС незалежно від місця проживання.

Категорії відповідних транспортних засобів:

“А1” — мопеди, моторолери та інші двоколісні (триколісні) транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт;

“А” — мотоцикли, у тому числі з боковим причепом, та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом 50 куб. сантиметрів і більше або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;

(Підготовка водіїв для керування транспортними засобами категорій А1; А проводиться з числа осіб, які досягнули 16-річного віку).

“В1” — квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) транспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів.

(Підготовка водіїв для керування транспортними засобами категорій В1 проводиться з числа осіб, які досягнули 18-річного віку).

Тим громадянам, які вже мають посвідчення водія з категорією, що дозволяє керувати легковим автомобілем, теоретичний іспит на знання правил дорожнього руху складати повторно не потрібно. Необхідно здати лише практичний іспит з водіння скутера або квадроцикла.

Реєстрація транспортного засобу проводиться у будь-якому територіальному сервісному центру МВС, де на мототранспорт видається свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, передбачені для цієї категорії транспортних засобів.

Нагадаємо, що відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за керування незареєстрованим транспортним засобом або за керування транспортним засобом без водійського посвідчення з відповідною категорією водію загрожує адміністративна відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *