ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині солдат, що застрелив товариша, «відсидить» чотири роки

|

Яворівський районний суд Львівської області виніс вирок 19-річному солдату-контрактнику однієї з військових частин Львівщини за порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть потерпілого. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону.

обстріл

У суді доведено, що 30 січня обидва військовики заступили зі зброєю у добовий наряд з охорони та оборони військових складів, після чого, в порушення вимог військових статутів, самовільно залишили визначене їм місце несення служби та направилися для перепочинку до клубу частини.

Перебуваючи біля входу в будівлю, порушуючи порядок заряджання зброї, один із солдатів направив автомат на співслужбовця і здійснив два постріли, унаслідок чого його бойовий товариш отримав два наскрізні вогнепальні ушкодження грудної клітини, які виявилися смертельними.

Як повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець, у суді правопорушник вину визнав повністю і в скоєному розкаявся.

Суд врахував всі обставини і визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть потерпілого), призначив покарання у виді реального позбавлення волі строком 4 роки.

Раніше Львівський портал писав, що на Львівщині солдат застрелив свого товариша.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *