ОСТАННІ НОВИНИ

Масове виконання Державного гімну України львів’яни присвятили Надії Савченко

|

Сьогодні, 10 березня, у Львові о 13.30 відзначили День першого публічного виконання Державного гімну України. З цієї нагоди на площу Ринок запросили гостей міста та всіх охочих до його спільного виконання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

гімн

Така акція вже стала традиційною для Львова і відбувалась четвертий рік поспіль. Сьогодні до акції долучилось більше тисячі осіб, зокрема, Герой України Ігор Юхновський, віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, ректор ЛНУ імені Івана Франка Володимир Мельник, Марія Музичук з родиною, міський голова Львова Андрій Садовий. Виконання Гімну присвятили Надії Савченко.

Родзинкою заходу стало спільне виконання Державного гімну одразу трьома військовими духовими оркестрами Львова: Державного університету безпеки життєдіяльності, Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного та оркестру Західного територіального управління Національної гвардії України.

гімн1

«Мені приємно бути тут, щоб ми разом виконали Гімн України. Україна робить перетворення – з впровадження місцевого самоврядування. Львів має бути самоврядним містом. Серед усіх міст України Львів має найбільші традиції, найбільше право. Тут, у Львові, найкраще, найперше можна ввести таке, як було магдебурзьке право. Державу ми маємо. Але державної нації ми ще не маємо. Гімн України складається лише з одного куплету. А коли співаємо пісню, то більше куплетів. Хочу побажати молодим людям успіху, щоб вони були гідні», – зазначив Герой України Ігор Юхновський.

Нагадаємо, публічно Державний гімн України виконали рівно 151 рік тому в Перемишлі — під час першого в Західній Україні Шевченківського концерту.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *