ОСТАННІ НОВИНИ

Вулицю Садову у Львові зроблять райським містечком

|

Вулицю Садову у Львові зроблять зручною для всіх учасників дорожнього руху. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

2

За словами радника міського голови з питань влаштування велоінфраструктури Олега Шміда, вулицю намагатимуться зробити зручною для всіх учасників дорожнього руху.  Вкінці березня буде зроблена проектно-кошторисна документація, а роботи планують розпочати у другій половині травня.

1

«Зараз вулиця Садова дуже нефункціональна – її оминають і пішоходи, і автомобілісти, і велосипедисти. Ми хочемо зробити її зручною для всіх учасників дорожнього руху. Також вона буде зручною для мешканців. Цим проектом ми вирішуємо практично усі проблеми, які заважають цій вулиці бути повністю функціональною, заважають бути комфортною. Це, передусім, брак місця для паркування, відсутність дощової каналізації, погане освітлення, вузька дорога та захаращені двори біля будинків. Всі ці проблеми цей проект, який ми розробляємо, вирішить», – зазначив Олег Шмід.

За його словами, дорожню частину вулиці розширять на 1 м та заберуть делініатор, який був встановлений позаторік як пожежний метод боротьби зі стихійним паркуванням.

«Це було точкове рішення, але на той момент  – виправдане. Адже коли там був візовий центр, то стихійне паркування практично затрамбувало цю вулицю, проїзд там був неможливий, і цим делініатором вирішили точкову проблему», – сказав Олег Шмід.

Вздовж Садової облаштують 78 паркувальних місць, вони будуть розташовані зі сторони дороги.

«Всім буде зручно паркуватися: і мешканцям, і гостям, які приїжджають сюди  вирішити свої справи. Через вулицю проходитиме велодоріжка і буде зручний транзитний тротуар, біля будинків буде створена житлова зона. Заїзд автомобілів туди буде дозволений, ми не йдемо шляхом заборон, а робимо такий дизайн, що автомобілі будуть себе почувати гостями, тобто якщо вони будуть туди заїжджати, то тільки, щоб вивантажити товар або висадити пасажира і звідти автомобіль треба буде забрати – це буде зрозуміло по дизайну. Думаю, що мешканці будуть нашими союзниками в цьому плані», – додав Олег Шмід.

Роботи планують закінчити в цьому році.

«Проект буде закінчений вкінці березня. Прогнозується, що роботи розпочнуть вкінці травня, адже ще 1,5 місяця будуть тривати тендерні процедури.  За підрахунками, вартість проекту складе 20-25 млн грн. Поки що у бюджеті на ремонтні роботи закладено 9 млн грн», – сказав Олег Шмід.

До робіт долучаться і підприємці. Зокрема, за власні кошти вони облаштують бокові заїзди.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *