ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії затримували українських журналістів, які висвітлюють справу Савченко

|

У Курській області Росії правоохоронці затримували знімальну групу українського телеканалу СТБ, яка висвітлює судовий процес у справі Надії Савченко.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк, журналістів затримала дорожньо-патрульна служба. Поліцейські стверджували, що номери машини, яка всього кілька днів перебуває в Росії, «схожі» на ті, що в розшуку. У членів знімальної групи забрали документи і наполягали на їх допиті.

За якийсь час, за словами кореспондента Радіо Свобода, телевізійників відпустили.

Це вже не перше затримання російськими правоохоронними органами знімальної групи СТБ. Зокрема у грудні минулого року їх 11 годин протримали на кордоні в російському місті Шебекіно в Белогородській області, коли журналісти їхали висвітлювати справу Надії Савченко.

9 березня суд у Донецьку Ростовської області Росії має відновити розгляд справи проти української громадянки. На попередньому засіданні 3 березня Савченко мала виступати із заключним словом, але суддя несподівано зупинив засідання і переніс його на 9 березня. У відповідь Надія Савченко оголосила сухе голодування з вимогою звільнення.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують зокрема у ныбито вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *