ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть виставу Шекспіра на українську манеру

|

27 березня на сцені Львівського академічного театру імені Леся Курбаса буде презентовано першу українську версію п’єси «Зимова Казка» (1623) у рамках глобальної кампанії з нагоди 400-ї річниці смерті  Шекспіра «Shakespeare Lives». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

вистава

Вистава «Зимова Казка» є частиною щорічної театральної програми Британської Ради в Україні, спрямованої на розвиток сектору та підтримку копродукцій між Україною та Великобританією.  У 2015 році конкурс «Невідомий Шекспір»  запропонував одному з українських театрів здійснити постановку раніше не інсценізованої в Україні п’єси  драматурга у співпраці з молодим сценографом – фіналістом престижної британської премії зі сценічного дизайну – Linbury Prize.

Перемогу  у конкурсі здобув театр Курбаса та режисер Євген Худзик, а розробку простору та костюмів було запропоновано Мінґлу Вонґ.

Теми ревнощів, становища жінки в суспільстві, класових розмежувань і беззаперечного всевладдя монархів, які Шекспір порушив у контексті історії королівської сім’ї з Сицилії, режисер переносить на історію України. В образі королівської доньки Утрати, яку батьківська помилка прирікає на довгі роки життя в пастушій оселі, творці вистави зображають долю нашої країни в історичному зрізі: від Київської Русі до Революції Гідності.  Чи здатні ті, в чиїх руках державна влада повернути країні втрачене становище та ідентичність і яка в цьому роль народу і одинокого героя? З цими питаннями звертаються до себе і публіки курбасівці.

«Ми надзвичайно раді підтримати першу україномовну постановку «Зимової Казки» –  проект, що поєднав режисерський та художній талант із України та Британії. До уваги глядачів справді мультикультурна адаптація відомого твору Шекспіра, який до сьогодні незаслужено був дещо у затінку на українській сцені» – зазначив директор з розвитку мистецької програми Британської Ради в Україні Пабло Росселло.

Початок вистави о 19:00

Адреса театру: вул. Леся Курбаса, 3

Квитки можна придбати в касі театру та на сайті.

Каса працює у дні вистав з 12:00 до 19:00 (перерва – з 15:00 до 16:00), тел.: + 38 (032) 255 38 45

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *