ОСТАННІ НОВИНИ

Найвідоміший шоколатьє України створив для шахісток величезну шоколадну королеву

|

У Львові триває X Національне Свято Шоколаду. В підтримку Марічки Музичук та Чемпіонату світу з шахів серед жінок, що триває у Палаці Потоцьких, поряд, у Палаці мистецтв, відомі шоколатьє творять шедеври на шоколадну тематику. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

шоколадна королева

«Нам дуже приємно і символічно, що це ювілейне свято шоколаду співпало з подією світового масштабу, з шаховим чемпіонатом і ми дуже раді, що також можемо долучитися до цього. По великому рахунку, все цьогорічне Х свято шоколаду, через нього такою червоною чи шоколадною, чи шаховою ниткою, проходить шахова тема.

Бажаємо їй успіху і я радий, що до нас, традиційно, долучився Валентин Штефаньо, найвідоміший шоколатьє України. Він відгукнувся на наше прохання, створив справжній шедевр, шоколадну королеву», – зазначив директор Національного Свята Шоколаду Андрій Сидор.

шоколадна королева1

Уже традиційно протягом п’яти днів Свята діє Величезний Шоколадний Ярмарок, на якому виробники та представники шоколадної індустрії, кондитерські та майстерні шоколаду ручної роботи презентують свої вироби, зроблені спеціально до Свята.

шоколадна королева2

«Для Львова та взагалі для України і світу це – надзвичайна подія. Чемпіонат проходить тут, у місті Лева. Упродовж 2 днів я створював цю фігуру і у першу чергу подумав, що 8 березня – це таке жіноче свято, і наша Марічка теж має таке свято, хоч вона сьогодні й працює. Королева – це, мабуть, найголовніша фігура, тому я вирішив створити її разом із шаховою дошкою. Головне це те, що шахи і шоколад є тими речами, які можуть об’єднувати народи. Ми презентуємо цю фігуру нашим переможцям. Хотілося б, щоб кожен з учасників шматочок львівського шоколаду, львівської душі забрав із собою»,- розповів Валентин Штефаньо, найвідоміший шоколатьє України.

«Насправді, коли я працюю, я не задумуюсь над тим, скільки піде матеріалу. Скульптуру було зроблено без ескізу, просто в мене в голові, і протягом 2 днів я імпровізував», – додав Валентин Штефаньо.

шоколадна королева3

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *