Стадіон «Арена Львів» виліз із боргів

|

Стадіон «Арена Львів» вийшов на стан беззбитковості, погасив борги та втричі збільшив свої доходи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

353

За результатами роботи у 2015 році державне підприємство продемонструвало позитивне сальдо у динаміці розрахунків з бюджетом. Протягом звітного періоду «Арена Львів» отримала державної фінансової підтримки на суму 1,914 млн грн, тоді як до бюджету підприємством було сплачено 2,54 млн грн. Окрім того, за цей час на державному підприємстві було створено 59 нових робочих місць.

Також ДП «Арена Львів» одним з перших серед спортивних об’єктів залучило вітчизняного інвестора, який встановив модульну котельню на альтернативному паливі, що дало можливість відмовитись від газопостачання та завдяки використанню української сировини отримати економію витрат на теплопостачання до 20%.

Значним здобутком перших двох місяців 2016 року стало підписання договорів про співпрацю одразу з двома українськими футбольними ТОП-клубами – ФК «Шахтар» та ФК «Карпати».

У поточному році «Арена Львів» також прийме два матчі Національної жіночої збірної України, товариський матч «Олег Лужний запрошує друзів до Львова», матч ветеранів України та Польщі і фінал дитячого турніру ДЮФЛУ.

Окрім того пріоритетним напрямком комерційної діяльності стадіону залишається конференц-сервіс, так уже заплановано проведення понад 30 ділових та корпоративних заходів.

Серед інших масштабних спортивних заходів 4-5 червня стадіон прийме традиційний чемпіонат з дріфтінгу та вперше з 15 по 17 липня тут пройде Фестиваль екстремальних видів спорту «Х-«Арена».

Гострою проблемою для об’єкту залишається здача в експлуатацію другої черги будівництва стадіону та запуск електричної підстанції «ПС 110 Стадіон».

«Найбільшим досягненням 2015 року стало те, що нам вперше за 4 роки існування стадіону вдалося вийти у прибуток, погасити 2,5 млн боргів та втричі збільшити доходи підприємства. Наша головна задача на поточний 2016 рік втримати ту позитивну динаміку, яка намітилась у 2015 році і надалі розвивати, як безпосередньо спортивну діяльність підприємства, так і конференц-сервіс, для якого на стадіоні є уся необхідна інфраструктура. Більше того, ми самі виступаємо ініціатором кількох цікавих інвестиційних проектів, а саме: будівництва сонячної електростанції на даху стадіону, побудови відкритого спортивного майданчику для занять з «Workout» і  розміщення велопаркінгу на території «Арени». Думаю усі ці заходи в комплексі дозволять перетворити стадіон на успішний мультифункціональний спортивно-культурний комплекс», – повідомив директор ДП «Арена Львів» Денис Ринський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *