ОСТАННІ НОВИНИ

Савченко оголосила голодування до повернення в Україну живою чи мертвою

|

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко заявила, що відмовиться від голодовки лише в разі повернення до України «живою чи мертвою». Про це повідомляє УНІАН.

савченко

«Я, Савченко Надія  Вікторівна, українка, громадянка України, оголошую суху голодовку з 04.03.2016 року до повернення мене до України живою чи мертвою», – наголосила Савченко у своїй заяві.

За її словами, суха голодовка – це протест «на дії російської влади, російських спецслужб, слідства, суду і прокуратури РФ, на те, що вони намагаються приховати свої злочини».

1457083398-5670

Савченко впевнена, що ці органи винні в порушенні міжнародного права, у викраденні її з України, насильницькому перевезенні до РФ і незаконному триманні її у в‘язницях РФ і безчестном суді.

«Я забороняю в СІЗО і взагалі в Росії намагатися виводити мене з голодовки. Забороняю брати у мене будь-які аналізи і змушувати мене приймати будь-які медикаменти. Забороняю російським лікарям і працівникам СІЗО до мене торкатися. Згодна лише на огляд лікарями з України чи Європи», – наголосила Савченко.

«Забороняю переміщувати будь-куди з камери й етапувати мене будь-куди без пояснення мені цілі етапу та місця прибуття. Будь-яке застосування до мене фізичної сили розцінюватиму як тортури і чинитиму опір», – додала вона.

Савченко наголосила, що якщо залишиться живою, вимагає вивезти її на судове засідання.

«У разі моєї смерті забороняю робити розтин мого тіла і вимагаю віддати його цілим моїм мамі і сестрі. Моє рішення зміні не підлягає», – заявила Савченко.

1457083409-9752

Крім того, вона написала українською мовою: «У Росії нікому не вірю! Не боюся! Не прошу! Я сказала своє останнє слово! З Україною в серці».

Фото: УНІАН, censor.net.ua

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *