Донецькими бойовиками командує російський генерал

|

Російський генерал-майор Валерій Асапов керує 1 армійським корпусом бойовиків у Донецьку. Про це повідомляє УП з посиланням на Головне управління розвідки.

343

«Підтверджено, що на посаді «командующего 1 АК (Донецьк)» перебуває кадровий офіцер російської армії, генерал-майор Асапов Валерій Григорович (прізвище прикриття – Примаков)», – сказано в повідомленні.

«Встановлено, що генерал-майор Асапов прибув з посади «командующего 68 армейским корпусом Восточного военного округа ВС РФ» (м. Южно-Сахалінськ). 3 березня ц.р. командувач 1 АК здійснив перевірку підрозділів 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) в районах пунктів Козацьке та Маркине», – сказано в повідомленні.

Крім того, розвідка повідомляє, що Росія продовжує перекидати боєприпаси, паливно-мастильні матеріали і матеріально-технічні засоби для потреб 1 та 2 АК.

Боєприпасти були доставлені у Краснодон – 400 тонн, крім того, туди, в Іловайськ і Ясинувату доставлено дизельне паливо.

Розвідка також повідомляє, що 3 березня загинули шестеро російських військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальних груп, які діяли на напрямку Красногорівки, ще п’ятеро отримали поранення.

Командир батальйону 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК отримав важке поранення та терміново евакуюється на територію Росії.

Також у розвідці повідомили, що поставлені з території Росії сучасні реактивні системи залпового вогню “Град-К”, які знаходяться лише на озброєнні ЗС РФ, відмічені у районі Горлівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *