ОСТАННІ НОВИНИ

Українських солдатів годуватиме фірма хабарника

|

Міністерство оборони України 1 березня провело електронні торги на послуги харчування для військових у 2016 році на загальну суму 1,61 млрд грн. Про це повідомляється у системі «ProZorro», пишуть Наші Гроші.

331

Наразі триває етап «кваліфікація переможців» – визначено компанії, які подали найдешевші пропозиції, перевіряється їх документація, і у випадку відсутності проблем з ними будуть укладені остаточні угоди. Загалом на тендери подавали заявки більше десяти компаній.

Найбільший підряд може отримати ТОВ «Статпостач», запропонувало годувати солдатів у шести областях за 581,08 млн грн. З цієї суми 229,98 млн грн припадає на Київську обл., 351,10 млн грн– на Житомирську, Чернігівську, Полтавську, Сумську та Черкаську області

Нині «Статпостач» зареєстровано на Оксану Повстяну. До середини 2011 року власником фірм був Руслан Березюк. Рік тому Березюк у якості директора ТОВ «Візит» був затриманий на передачі хабара полковнику Нацгвардії за сприяння перемозі на тендері на постачання м’ясних консервів. Березюк отримав умовний термін і «Візит» продовжив вигравати державні підряди. Ця фірма також взяла участь у цьому тендері Міноборони, однак її заявки не були найдешевшими.

Після формального виходу Березюка зі складу засновників «Статпостачу», керівником цієї фірми був Віктор Тимошенко, який також керував «Візитом». А представником «Статпостачу» на тендерах була Людмила Ціліцька, яка нині є директором «Візиту».

ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Сава» планує харчування солдатів у 11 областях за 434,92 млн грн.: Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Волинська обл. – 235,00 млн грн., Харківська, Донецька, Луганська обл. – 199,92 млн грн.

Фірма зі статутним капіталом 1 500 грн. належить Інні Коломоєць, керує нею Тетяна Письменна, яка раніше працювала в іншій фірмі так званої «дніпропетровської групи» годувальників Міноборони – ТОВ «Авіка».

За даними «ВДЗ», усього «ВКФ «Сава» виграла тендерів на 19,98 млн грн.

ТОВ «Валета С» запропонувала харчування солдатів у Одеській, Миколаївській, Херсонській обл. за 281,90 млн грн.

Одеською фірмою володіють Володимир і Наталя Балінські та Ірина Друзенко. Керує нею Тетяна Чебан. Балінським належала турфірма ТОВ «Алвона», яка зараз називається «Волонтер 2014». Нині ПАТ «Укрсиббанк» намагається стягнути з неї 75 тис грн. боргу.

«Валета С» досі не вигравала держтендерів.

ТОВ «Час Мрій» може отримати 215 млн грн. за харчування військових у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Фірма належить Максиму Романову, який керував ліквідованим ТОВ «Люкс Про Форм» із групи Юри Єнакіївського.

ТОВ «Військторг» хоче 93,68 млн грн. за харчування військових у Кіровоградській, Вінницькій обл. Київська фірма зареєстрована в червні 2015 року на одеситку Ольгу Матковську. Досі вона не вигравала тендерів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *