ОСТАННІ НОВИНИ

Павло Розенко «Штрафів за неправильне оформлення субсидій не буде»

|

Міністр соціальної політики України Павло Розенко про накладання штрафів на громадян за неправильно оформлені субсидії:

Павло Розенко

«Люди, які говорили, що система житлових субсидій не запрацює, зараз починають поширювати чутки про штрафи, а також про те, що у когось будуть відбирати будинки, субсидії, пенсії тощо. Такі міфи і страшні історії супроводжують систему субсидій із самого початку її заснування. Але вони не мають під собою реального підґрунтя. Штрафів не буде.

Немає територіальних підрозділів Мінсоцполітики, які займаються оформленням субсидій. У місцевих органів влади є всі повноваження оформляти субсидії заднім числом. Тому людині, яка не отримувала субсидії, всі кошти будуть компенсовані. Багато скарг – на місцеві органи, які не дуже ввічливо ставляться до проблем людей і не завжди використовують переваги нової системи субсидій. Людям треба робити висновки. Насамперед про те, як працює місцева влада по реалізації ідей Уряду про реформування нової системи субсидій.

На початку реформування цієї системи я дуже переживав, як працюватиме оновлена система субсидій. Було багато ризиків. Але через дев’ять місяців після того, як вона працює, я можу чітко сказати, що попри всі проблеми і претензії система субсидій реально допомогла простим людям пережити тарифний шок. Це головний позитив. Наступний критерій успішності реформи субсидій – це те, що ми забезпечили спокій в державі після підвищення цін в 2-5 разів, люди не ходять з транспарантами і не вимагають революції. І третій критерій перемоги: оплата за послуги серед населення сягає майже 100%. Система спрацювала. Було видано 5,5 мільйона субсидій. Розмір субсидії в опалювальний період становить в середньому 500 – 3000 гривень», – наголосив міністр, передає прес-служба Львівської ОДА.

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *