ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони України купуватиме для військової техніки російські шини

|

Депутати Львівської облради вимагають не допустити закупівлі Міністерством оборони України шин для військової техніки російського виробництва. Відповідне звернення під час сесійного засідання сьогодні, 1 березня, оприлюднив голова фракції «Народного Руху України» у Львівській облраді Богдан Гагалюк, передає кореспондент Львівського порталу.

12788820_975947465820542_757003248_o

 

«Україна вже 2 роки перебуває у стані війни з Росією. Війна відбувається на всіх фронтах: військовому, економічному та ідеологічному. Один з напрямів боротьби з окупантом – це бойкот російських товарів», – зауважив депутат.

Він наголосив, що Міноборони України має бути на вістрі цього процесу.

Так, за словами Богдана Гагалюка, 11 лютого в міністерстві відбулася переговорна процедура щодо закупівлі автомобільних шин для військової техніки.

Депутат зазначив, що в процедурі взяли участь 13 українських компаній, однак більшість лотів виграли підприємства, продукція яких виробляється в Росії.

«У результаті розкриття цінових пропозицій найкраща ціна і умови поставки по 6 позиціях з 18 була запропонована ТОВ «Укравтозапчастина» на загальну суму 7 млн 438 тис. грн та по 3 позиціях з 18 – ТОВ «Технооптторг-Трейд» на загальну суму 13 млн 105 тис. грн. Ці два підприємства виграли половину лотів на загальну суму більше 20 млн грн», – розповів Богдан Гагалюк.

Депутат зауважив, продукція цих підприємств виробляється в Росії: «Проблема в тому, що продукція, яка ними запропонована, виробляється «Алтайським шинним комбінатом» та холдингом «СИБУР – Російські шини» Омський шинний комбінат – підприємствами країни-агресора».

Також він додав, що була запропонована альтернатива українського виробника ПрАТ «Росава», «Дніпрошина» або інших виробників Білорусії, Південної Кореї, Китаю. Втім у них були дещо вищі ціни.

За його словами, такий підхід Міноборони є цинічним і не державницьким.

«Склалася ситуація, коли Україна в особі Міністерства оборони своїми бюджетними коштами забезпечує можливість розвитку підприємств РФ. Складно уявити моральний стан наших військовослужбовців, коли у військові частини почне надходити продукція країни-агресора…», – наголосив Богдан Гагалюк.

Відтак у зверненні до Громадської ради при Міноборони та Головного Військового прокурора України, ініційованому фракцією НРУ у Львівській облраді, вимагають зняти з торгів пропозиції від підприємств, які пропонують російську продукцію, а також провести всебічну перевірку цих фактів.

«Кабінет Міністрів України у своїй розрекламованій постанові «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» «забули» внести до переліку товари, які використовуються Міністерством оборони України та є виробництвом РФ», – констатував депутат.

Фото: НРУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *