ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові напрацьовують нову стратегію розвитку, міста альтернативну туристичній

|

У суботу, 27 лютого, Львівська міська організація Народного Руху України провела тренінг для своїх активістів, мета якого – створення нової стратегії розвитку міста та формування активного суспільства, передає кореспондент Львівського порталу.

seminar

 

Як розповів керівник тренінгу, голова ГО «Центр розвиток української культури та саморганізації» Тарас Плахтій, такі тренінги не лише допомагають партії розвиватися, а й певною мірою виховують громадянське суспільство.

IMG_9169

«Кожен з учасників, так як кожен громадянин України, має право на те, аби його не лише вислухали, а й залучили до праці, до подолання проблем суспільства. Ми звикли покладатися на окремих політиків, проте ця модель – радянський пережиток, тому ми маємо його позбуватися», – сказав він.

Учасники розбилися на чотири групи, кожна з яких відповідала за певну сферу міста Львова: економічну, соціально-культурну, політично-правову та інфраструктури. Як зазначив керівник семінару, у роботі кожної з груп є особливість.

IMG_9202

«Кожен з учасників групи говорить про переваги та недоліки своєї галузі, що фіксується на папері. Після слова кожного з учасників групи ми маємо великий список щодо плюсів та мінусів певної галузі, що дозволяє не лише краще придумати стратегію розвитку галузі у Львові, а й допомагає глибше ознайомитись з перешкодами, які можуть виникнути в майбутньому. Також в кожного з учасників є впевненість у тому, що з його думкою рахуються, і він ініціює та бере учать в подальших заходах щодо розвитку міста. Саме таким чином створюється громадянське суспільство», – зазначив Т.Плахтій.

IMG_9214 (1)

Організатори заходу відзначають, що даний тренінг – це не лише виховання політично активних громадян, а й реальний процес створення альтернативної стратегії міста, яка наразі впроваджується міською владою. «Мер міста робить акцент на розвитку туризму. Проте, як ми знаємо, не всіх львів’ян влаштовує така стратегія розвитку, адже пріоритетнішими стають гості міста. Саме тому мета нашого тренінгу – це не критика влади та посадовців, а створення альтернативи, яку згодом втілити в життя потрібно буде власними зусиллями», – додав керівник тренінгу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *