ОСТАННІ НОВИНИ

Організатори Антимайдану залишились у владі і керують «схемами» у спиртовій галузі

|

Колишні «регіонали», які причетні до організації Антимайдану, залишились у владі та продовжують грабувати Україну. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова об’єднаної профспілки АПК ДП «Укрспирт» Роман Сметанюк, передає кореспондент Львівського порталу.

srirt

За його словами, в спиртовій галузі досі діють злочинно-фінансові схеми, які продовжують

контролювати люди «Сім’ї», і роблять це через людей, які перебувають на керівних посадах в Міністерстві агрополітики та ДП «Укрспирт».

«Організованим злочинним угрупованням по «лівому» виробництву горілки керують Олексій Чеботарьов (який є похресником Генпрокурора Віктора Шокіна) та Андрій Акименко. Вирішує питання з правоохоронцями Михайло Зальотін. Денис Чернов працює в Міністерстві АПК, є головою ліквідаційної комісії, тобто робить підприємства банкрутами та передає їх в приватні руки.  Юрій Тімошок а Антоненко Руслан відповідають за виготовлення та реалізацію продукції. Також у «схемах» задіяні Валерій Синяков, Сергій Третіних та Ігор Довбиус», – сказав Сметанюк.

antumaidan

Також він озвучив суми, які втрачає держава від їхньої діяльності.

«За нашими підрахунками обіг «лівого» спирту в Україні – це приблизно 5 тисяч декалітрів/місяць з якого мало б бути сплачено 3,6 млрд грн/міс. по акцизу. А з 1 березня акциз зростає – і при таких об’ємах «лівого» спирту держбюджет недотримуватиме вже майже 5 млрд грн/міс. Потім з цього спирту виготовляють контрафактну горілку –  а це вже подвійні прибутки тих, хто контролює всі ці злочинні фінансові схеми. Відповідно – це величезні збитки для держави», – підсумував він.

Роман Сметанюк також додав, що передав усі матеріали в Антикорупційну прокуратуру, а від Генпрокуратури не слід чекти результату, допоки її очолю Шокін.

«Те, що Генпрокуратура не реагувала – може свідчити той факт, що Чеботарьов є похресником Шокіна. А осбьчому Міністр Павленко не може чи не хоче навести лад в підконтрольному йому відомстві – має відповісти він. Про всі фінансові махінації в спиртовій галузі та причетних до них осіб на днях ми повідомили особисто голову Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького і сподіваємось, що якнайшвидше побачимо результати розслідування»,- сподівається Сметанюк.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *