ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні популяризуватимуть читання

|

Кабмін схвалив концепцію щодо популяризації читання. Про це повідомляє Громадське.TV.

книга

Кабінет Міністрів схвалив концепцію державної політики щодо розвитку національної видавничої справи та популяризації читання до 2020 року.

Концепцію заплановано реалізувати шляхом розробки механізму проведення систематичних досліджень стану українського видавничого ринку і рівня популярності читання в суспільстві; популяризації української видавничої продукції в ЗМІ; розміщення зовнішньої реклами української видавничої продукції; збільшення обсягів випуску видавничої продукції.

Також концепція буде реалізовуватися шляхом надання державної підтримки видавництвам, видавничим організаціям, поліграфічним та книготорговельним підприємствам, що випускають або розповсюджують видання в спеціальному цифровому форматі для осіб з вадами зору або надруковані рельєфно-крапковим шрифтом.

Реалізація концепції повинна сприяти зменшенню не менш ніж в 2 рази до 2020 року кількості громадян, які протягом року не прочитали жодної книги.

Фінансування заходів з реалізації концепції здійснюватиметься в межах загального обсягу державного замовлення на виробництво телерадіопрограм та випуск видавничої продукції, а також за рахунок коштів суб’єктів видавничої справи.

Державному комітету телебачення і радіомовлення доручено розробити і в шестимісячний термін подати в Кабмін проект плану заходів щодо реалізації цієї концепції.

Фото: соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *