ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні виявили канали переміщення осіб до ЄС

|

Прикордонники України та Польщі викрили канали незаконного переміщення осіб до країн ЄС. Викриттю сприяв оперативний обмін інформацією між прикордонними підрозділами двох країн, які провели термінові оперативно-пошукові заходи та затримали порушників на гарячому. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПС України.

прикордонники

За даними відомства, прикордонники Мостиського загону відслідкували рух громадянки України, яка намагалась поза пунктами пропуску перетнути державний кордон у Польщу на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Лопушанка». Про це негайно повідомили польську сторону. Як пояснила затримана громадянка, яку спинили українські прикордонники за кілька сотень метрів від держрубежу, для офіційного перетину кордону у неї не було документів. Прикордонники ж Польщі провели пошукові дії на своїй території та затримали навпроти цієї ділянки кордону громадянина Франції. Попередньо встановлено, що француз був оформлений на виїзд з України напередодні в пункті пропуску «Смільниця» прикордонниками Мостиського загону. За попередньою інформацією цей громадянин очікував на польській території громадянку України. Нині триває перевірка.

Крім того ще один канал переміщення осіб до країн ЄС був виявлений на ділянці відділу «Смільниця» в ході перевірки українськими прикордонниками попередніх оперативних даних та встановлення кола можливих причетних до даного правопорушення.

Порушників було затримано під час реалізації їхнього злочинного задуму. В автомобілі «ВМW Х-5», яким вони  прямували, знаходились як організатори, так і особи, яких вони переправляли. Всього в автомобілі було 2 громадян Швеції, 3 громадян Росії та 1 особа без документів. Попередньо встановлено, що всі вони є вихідцями із Чечні. По даному правопорушенню також триває додаткова перевірка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *