Що знають львів’яни про Чемпіонат світу з шахів. Опитування

Євгенія Сінькова, Львівський портал

|

У Львові посилено йде підготовка до Чемпіонату світу з шахів, але далеко не всім львів’янам відомо про цю безпрецедентну подію, що стартує вже на початку березня. Львівський портал вирішив провести опитування аби дізнатися чи знають львів’яни про прийдешній Чемпіонат світу з шахів серед жінок.

152

Чемпіонат світу з шахів серед жінок – шахове змагання, що відбувається щорічно та проводиться під егідою ФІДЕ. На противагу більшості видів спорту, жінки здатні змагатися в шахи нарівні з чоловіками, а також беруть участь у відкритому чемпіонаті світу з шахів. Сьогодні чинною шаховою королевою є українка Марія Музичук, а претенденткою на титул є китаянка Хоу Іфань.   Згідно з рейтингом ФІДЕ на 1 лютого 2016 року Хоу Іфань займає перше місце (2673) серед жінок, а Марія Музичук (2554) розділяє четверте з росіянкою Александрою Костенюк.

276a

За результатами опитування, майже 65 % опитуваних львів’ян не знали, яка грандіозна спортивна подія відбудеться у Львові з першим днем весни. Деякі люди взагалі не цікавляться такими подіями, інші ж просто відповідали «не чули» або «не знаю». У свою чергу, окремій категорії мешканців міста (особливо людям старшого віку) відомо про визначальну подію, на яку очікує весь шаховий світ.

Найбільш повні відповіді можна було почути від старшого покоління львів’ян, але й поодинокими випадками відповідали люди середнього віку, студенти й школярі.

276

Опитавши чимало людей, все ж таки вдалося отримати кілька цікавих відповідей від львів’ян. Так, на запитання чи знають жителі міста про грандіозну спортивну подію, яка має відбутися у Львові вже на наступному тижні охоче відповіла пані Надія.

«Авжеж знаю, що за подія буде. Це шаховий чемпіонат світу серед жінок. А представляти Україну буде Марія Музичук», – розповіла пенсіонерка.

«У Львові відбудеться поєдинок за титул шахової королеви між Марією Музичук та представницею з Китаю. А сам Матч проходитиме в Палаці Потоцьких», – вдавшись в подробиці, відповіла й студентка одного з львівських вузів Юлія.

Щоправда про Матч за звання чемпіонки світу з шахів відомо не лише студентам та пенсіонерам.

«Не пам’ятаю, як звати нашу чемпіонку, але точно знаю, що львів’янка, і змагатиметься вона із гросмейстеркою з Китаю», – додав підприємець Андрій.

Опитування доводить, що більшість львів’яни не знають про цю подію, а якщо й знають, то діляться лише скупою інформацією. Прикрим є також те, що багато хто з львів’ян не лише не орієнтуються, як звуть претенденту на титул шахової королеви, китаянку Хоу Іфань, а й іноді не можуть назвати ім’я чинної володарки титулу – Марії Музичук. Виходить, що попри значну підготовку, рівень промоції виявився занизьким.

Додамо, що китаянка Хоу Іфань є триразова чемпіонка світу з шахів серед жінок. За рейтингом ФІДЕ її рейтинг становить 2673 балів, а це 68-е місце у світі, 9-те в загальному рейтингу у Китаї та 1-е місце у світі серед жінок.

Сподіваємося, що львів’яни не змарнують нагоди подивитися на історичну подію, яка відбувається у нашому рідному місті та чимало людей все ж таки підтримають стрийчанку Марію Музичук, яка захищатиме свій титул шахової королеви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *