ОСТАННІ НОВИНИ

Ольга Герасим’юк: «Від того, як в лікарні до тебе ставляться, можна одужати, ще не отримавши ліки»

|

Журналіст, медіаменеджер, телеведуча, перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк про те, як атмосфера у лікарні впливає на дітей:ольга

«У Радянські часи будувалися ті страшні лікарні, їдальні, діти народжувалися в нелюдських, принизливих умовах, в їдальнях було все сіро і їжа називалась харчуванням. Тоді видавалися виделки з одним обламаним зубцем, щоб  ніхто не вкрав цю виделку. Коли все було зведено до виведення якоїсь породи не людей, а істот. І це все зараз віддається. Коли ми боремося за свободу, коли ми говоримо про людський простір, про  те, які ми є, – оце все тягнеться за нами, і дуже тяжко з цим боротися. Коли людина приходить у лікарню, вона туди йде  уже з якимось болем. Тобто вона повинна туди приходити не в катівню, а дитина, коли туди приходить, то все навколо має бути гарним, і навіть, якщо їй зроблять болючий укол, це все вона перетерпить у таких умовах.

Від краси, від того, як в лікарні говорять, як ставляться до тебе, можна одужати, ще не отримавши ліки. Якщо ти віриш у це, якщо тобі приємно, то ти вже будеш здоровішим. Тому я думаю, що це важливо (покращення умов в лікарні та відкриття кімнат відпочинку, -ред.) не просто, щоб не нудьгувати, а для того, щоб одужувати.  Ми повинні про це дбати кожен раз, а не запитувати, навіщо хворим дітям телевізор, коли їм байдуже, коли є здорові діти – і їм треба. Розумієте? Це наслідок того всього, що тягнеться, всіх старих , страшних лікарень та їдалень, в яких виросло ціле покоління».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *