ОСТАННІ НОВИНИ

Відомий львівський спорткомплекс продовжує дискримінувати людей?

|

Сьогодні, 25 лютого, на пленарному засіданні Львівської міськради перед депутатами виступив Остап Стадник –чоловік із ДЦП, якому вже декілька років не дають можливості  займатися спортивною активністю у спортивному залі «Спортлайф», що на Зубрівській, 38. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із залу засідань.

2

Остап Стадник розповів свою відому львів’янам історію про те, що він вже більше трьох років не може отримати абонемент у спортзалі через те, що має особливі потреби через свою хворобу.

«Ця ситуація трапилася кілька років тому. На вулиці Зубрівській відкрився центр «Спортлайф». Я дуже зрадів, що така нагода є – піти туди на реабілітацію, що мені необхідна. І коли було відкриття, я приїхав туди, але отримав брутальну відповідь. Мені сказали, що моя ситуація потребує розгляду адміністрації. Потім мені подзвонили і сказали, що мені не можуть дати абонемент. «Ви будете створювати дискомфорт оточуючим». Ця ситуація трішки забулася, бо я звернувся до іншого спортклубу, і там адміністрація була готова прийняти мене. Якийсь час я відвідував цей заклад. Через рік моя мама отримала травму і була неспроможна мені допомагати туди добиратися. Пройшов ще рік, і я звернувся до голови Сихівської адміністрації, і ця людина теж не розуміла адміністрації залу. Ми звернулись до адміністрацію спортзалу за поясненнями, чому мені відмовили. І відповіді не було», – розповів Остап.

Також чоловік наголосив, що подіяти на адміністрацію спортклубу змогли лише журналісти, і то – не до кінця.

«Коли почалася війна, у «Спортлайфі» почали казати, що приймають людей з травмами. Я звернувся знову з проханням продати мені абонемент. Знову треба було поспілкуватися з адміністрацією. Через декілька годин мені передзвонили і сказали, що не дають абонемент. Мені пояснили, що мій візочок не пройде через парапет, а шини з вулиці будуть залишати бруд, розповсюджуючи антисанітарію. Я звернувся до журналістів, і ми завітали у цей спорткомплекс. Після сюжету нам пообіцяли дати відповідь. Відповідь журналістам дали і заявили, що вони дадуть мені абонемент через рік – цей час потрібен, щоб адаптувати приміщення і спеціальний персонал, що спілкуватись зі мною», – заявив чоловік.

Також Остап Стадник додав, що насправді у спортзалі є персонал, якого навчали займатися із людьми з особливими потребами. А отже цей рік – це відтягування часу.

Водночас  мер Львова попросив керівників департаментів гуманітарної політики, молоді та спорту та депутатів поспілкуватися із адміністрацією «Спортлайфу» і прояснити цю ситуацію. Тому, далі буде…

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *