ОСТАННІ НОВИНИ

Нацрада проситиме перегляду робочих віз для російських журналістів

|

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення вимагає перегляду робочих віз, виданих російським журналістам. Про це повідомив керівник ради Юрій Артеменко, передає кореспондент Львівського порталу.

журналіст

«Зараз є справедливий суспільний тиск, пов’язаний з проросійськими настроями, що раз за разом з’являються на каналах. Нацрада не може впливати на кадрову політику каналів. Але канали мають самі «почистити» свою ряди і не допускати «москальські руки» до українського ефіру», – написав він.

І водночас зауважив, що дав протокольне доручення на звернення до МВС та МЗС з проханням переглянути робочі візу російським журналістам на предмет мети їх роботи на теренах України, особливо тих, що приїхали після початку війни в Україні.

Ситуацію із скандалом через ненормативну лексику екс-редактора «Інтера» Марії Столярової під час сюжету про Героїв Небесної Сотні, Юрій Артеменко прокоментував так: «Мені на неї фіолетово – хто вона і що. Але мені дуже не все одно, чому росіянка там заправляла парадом. Замість того, щоб розвивати українську журналістику, на роботу беруть готових журналістів з РФ, розкручених, з поголосом «ностальгії», другосортних, які приїжджають сюди заробляти гроші. (П.С.: я дуже поважаю журналістів, що приїжджають в Україну відстоювати і підтримувати нас)».

Фото: ukranews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *