ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських школярів планують перевести на здорове харчування

|

Управління освіти та охорони здоров’я ЛМР має вжити заходів, аби у львівських школах діти отримували тільки безпечне та корисне харчування. Про це йдеться у депутатському зверненні, яке сьогодні, 25 лютого, оприлюднив депутат міськради Андрій Дворакевич.

їдальня

«Спільно з громадськими активістами ми провели моніторинг асортименту шкільних їдалень. І сьогодні на засідання я взяв деякі продукти, які ми придбали у школі. Це солоні крекери, солодощі, круасани з наповнювачем. Що ми побачили у складі? Емульгатори, барвники, синтетичні ароматизатори. Ми розуміємо, що, на жаль, продукти з різноманітними хімічними додатками сьогодні продають на кожному кроці. Але це неприпустимо у раціоні харчування дітей, особливо у школі», – заявив Андрій Дворакевич.

За його словами, сьогодні у Львові кожна 10-та дитина має прояви хронічних гастроентерологічних захворювань.

«Як лікар-хірург, я щодня зіштовхуюсь із наслідками такого неправильного харчування. Так званий швидкий перекус може сприяти виникненню багатьох завхорювань. Щоб уникнути їх, діти мають отримувати корисне харчування», – наголосив Андрій Дворакевич.

Тож депутат звернувся до міського голови та начальника департаменту гуманітарної політики з проханням ініціювати експертну оцінку щодо дотримання вимог щодо харчування дітей у школах. І найважливіше – вжити заходів, аби у школах дітям пропонували лише безпечні та корисні продукти.

Фото: www.lvivpost.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *