ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра перед львівськими депутатами виступить львів’янин з ДЦП, що роками вимагає справедливості

|

У Львові вимагають чинну владу зобов’язати популярний спортивний зал «Спортлайф», що на Сихові, не ігнорувати людей із фізіологічними особливостями. Про це йдеться у депутатському звернення УГП, яке має у своєму розпорядженні Львівський портал.

остап

Так, у запиті йдеться, що нещодавно у Львові виявився другий випадок з чоловіком із ДЦП: йому вже декілька разів відмовляють у послугах в спортзалі.

«Остап Стадник – інвалід І групи, хворий на ДЦП, пересувається на інвалідному візку. Від 2013 року він неодноразово звертається до спорткомплексу „Спортлайф“ на вул. Зубрівській 38, що неподалік з його домом, проте кожного разу йому відмовляють. Пояснюють це тим, що заклад не пристосований до потреб людей на інвалідних візках, що брудні шини на колесах призведуть до антисанітарії. Але найбільше хлопця вразили слова, що своєю присутністю він буде створювати дискомфорт оточуючим», -йдеться у повідомленні.

Аби прояснити ситуацію хлопця запросили на пленарне засідання Львівської міської ради, що відбудеться завтра, 25 лютого.

«Описані вище дії представників спортивного комплексу є порушенням  конституційних прав не лише Остапа, але й усіх інвалідів, які проживають на території міста Львова. Тому у міського голови Андрія Садового, в.о. начальника департаменту житлового господарства та інфраструктури А. Нижника, начальника управління соціального захисту Н. Демкович та інших чиновників він вимагає проінспектувати вказаний заклад на вул. Зубрівській, 38, зобов’язати його керівництво забезпечити можливість відвідувати спорткомплекс маломолобільним групам населення, в тому числі, на інвалідних візках», – додають у зверненні.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *