ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд підняв норму споживання газу для населення

|

Кабінет міністрів України встановив нову норму місячного споживання газу в домогосподарствах, не обладнаних лічильниками, – 4,4 кубометра на особу, оскільки обласні газопостачальні компанії оскаржили розпорядження уряду, яким норма споживання газу була встановлена на рівні 3 кубометра. Про це повідомляє УНІАН.

lichulnuk

Пропонуючи ввести цю норму, керівник Міненерговугілля  Володимир Демчишин повідомив, що обласні газопостачальні компанії оскаржили попередню постанову уряду, якою норма споживання газу була знижена з 6 кубометрів до 3 кубометрів на людину в домогосподарствах, не обладнаних лічильниками.

«Рішення вже вступило в силу. За нашою інформацією, облгази готуються вже за лютий нараховувати по нормі 6 кубометрів», – підкреслив Демчишин, уточнивши, що в Україні близько 2 мільйонів домогосподарств не обладнані лічильниками газу.

Дана постанова приймалася для того, щоб зменшити обсяги природного газу, який облгази списували на споживання населенням, при цьому перепродували його за більш високою ціною для промисловості.

Фото: соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *